Persberichten

Gramercy Properties Europe koopt vijf autoshowrooms

Gramercy Properties Europe heeft vijf autoshowrooms van de Van Mossel Automotive Group gekocht voor circa € 27,4 mln. Van Mossel huurt de showrooms terug met huurcontracten van 17 jaar. Drie showrooms zijn gelegen in Tilburg, de andere in Apeldoorn en Zwolle. Drie van de vijf showrooms zijn in het laatste jaar gebouwd of gerenoveerd. Bij alle showrooms zijn de kantoren inbegrepen.

Gramercy Europe is een fonds van Gramercy Property Trust. Het Europese fonds heeft een focus op sale en leaseback en transacties met single tenants. De ambitie is te investeren in vastgoed met een stabiele, lange termijn huurstroom.

Met deze deal komt de teller op de 15de transactie in de laatste 15 maanden voor Gramercy Europe. Het fonds richt zich op kantoren, industrial en gespecialiseerde retailobjecten in Duitsland, Nederland, Scandinavië, Frankrijk en andere Europese landen. Momenteel bestaat de portefeuille uit 30 objecten met een waarde van € 623 mln. Gramercy heeft voor dit fonds voor € 350 mln aan eigen vermogen opgehaald.

TREC trad tijdens deze transactie op als commercieel aankopend adviseur van Gramercy samen met Van Doorne als juridisch adviseur. Mast Property Services trad op als verkopend adviseur en Six Advocaten als juridisch adviseur namens VMG.

terug naar overzicht

TREC contactgegevens

TREC Amsterdam
Jozef Israëlskade 48 B
1072 SB Amsterdam

Tel: +31 (0)20 767 0330
E-mail: info@trec.nl

TREC Utrecht
Adelboldstraat 33
3553 SH Utrecht

Tel: +31 (0)30 307 9610
E-mail: utrecht@trec.nl